Fjelltur

Preikestolen

Turen opp til til Preikestolen er en av landets mest populære fjellturer. Platået mot fjorden byr på en enestående yutsikt, men turen opp er også en flott opplevelse med idyllisk skogsterreng og flere flotte utkikkspunkter underveis. 

Preikestolen er en yndet destinasjon for mange ivrige turgåere, så om du vil unngå store menneskemengder og kødannelse på stien bør du unngå de mest travle tidspunktene, spesielt midt på dagen og i helgene. Om sommeren kan det anbefales å utnytte de lange dagene, og legge turen til kvelden.

Selve turen opp til Preikestolen er gjort på under to timer for dem som er vante turgåere. Det er lagt opp stein det meste av stien for å skåne lette turen, likevel er det kupert og ulent for store deler turen. Barn og utrente turgåere vil bruke tre timer en vei uten pause. Høydeforskjellen er 330 meter og distansen 4 km. Vel framme venter et så godt som flatt platå på 25 x 25 meter, 604 moh.

De fleste går turen i sommerhalvåret, men også på vinteren kan man få en særegen tur. Selv om stien er dekket med snø og is, og værforholdene kan være utfordrende vil en kunne få en flott opplevelse, bare husk å ta på egnet fot- og yttertøy.

informasjon
Sesong: Sommer, Vinter
Egnet for: Alle
Avstand: 3 timer
Adkomst: Bil
Tidsforbruk: 1 dag