Fjelltur

Buarbreen Folgefonna Nasjonalpark

Turen inn til Buarbreen går igjennom er variert landskap. Du starter ved Buer Gard og følger turveien gjennom tunet. I lett stigning følger et parti gjennom kulturbeiter, til første utsiktspunkt som er Gletthaug. Derifra går du videre gjennom en liten skog, ved enden av skogen endrer landskapet seg og du møter et parti med mange broer og ei svevende hengebro.

Fra dette punktet ved hengebroa har en nydelig utsikt både mot breen og ut Buardalen. I dette området er det spesielt vilt og vakkert, mye vann og frådende elver.

Fra dette punktet vil stien bli brattere, ved noen berg er det tau som du kan bruke som støtte for lettere å ta deg opp og ned. Dette partiet kan være krevende for noen, men for de fleste er det uproblematisk, og for barn er det veldig morsomt.

Etter om lag 1, 5 timer fra startpunktet er du framme ved Nedre Buarbreen, her er du -øtett på breen. Breelva som ikke er mulig å gå over skiller breen fra området der mange tar seg en rast. Her er et brelandskap med stein, berg, is og vann. Fra dette området ser du flere ganger om dagen at breen kalver, det vil si at det faller ut stykker fra isen.

informasjon
Egnet for: Alle
Avstand:
Adkomst:
Tidsforbruk: 3 timer
Ingen treff.